Huisartsenpraktijk Dr. Marleen Van Soom

Veranderde praktijkwerking


Vanaf maandag 04/05/2020 zal de geleidelijke heropstart van de praktijk aanvatten, daarom enkele praktische maatregelen: 

  • dragen van een eigen mondmasker (stoffen, chirurgisch, …) is verplicht tijdens de consultatie;

  • handen dienen ontsmet te worden bij het betreden en het verlaten van de praktijk; 

  • maximaal 2 personen per consult (= 1 patiënt en 1 begeleider);

  • kom niet te vroeg, op die manier blijft de wachtzaal zo leeg mogelijk. 

Bij aanwezigheid van grieperig gevoel, luchtwegklachten, koorts, diarree, keelpijn, recent contact met Covid-19 of gezinslid met Covid-19, … moet u eerst telefonisch contact opnemen alvorens zelf een aspraak te plannen 


!!!!!! Gezien de (hygiënische) maatregelen die wij (allemaal) moeten volgen, is het niet mogelijk hetzelfde aantal patiënten per dag te zien als voor de Corona-crisis. Mede hierdoor hebben wij ervoor gekozen patiënten met luchtweg- of andere Covid-gerelateerde klachten te scheiden van de andere patiënten; hiervoor is een consultatieblok voorzien in de namiddag met een verplichte telefonische aanmelding (waardoor de agenda mogelijk sneller volzet lijkt). Daarnaast zullen wij ook blijven inzetten op telefonische consultaties om iedereen te kunnen helpen; aarzel dus zeker niet ons te contacteren bij vragen!


Graag herinneren we jullie eraan dat er voor het bespreken van resultaten (bloedname, beeldvorming, …) en voor niet dringende vragen een dagelijks telefoonuur is tussen 12u en 13u.


Wij danken jullie voor jullie begrip!


Vanaf heden zullen telefonisch gevraagde voorschriften de dag nadien afgehaald kunnen worden en niet meer de dag zelf. Gelieve dus tijdig uw voorschriften aan te vragen en niet te wachten tot uw medicatie helemaal op is.

Dank voor uw begrip


Vanaf heden zal er voor niet-dringende vragen of resultaten enkel nog kunnen gebeld worden tussen 12 en 13 u.

Dit om de afspraken vlotter te laten verlopen. Voor dringende zaken blijven we uiteraard bereikbaar.

Dank voor uw begrip.Voor medisch dringende zaken 's nacht of in het weekend kan u steeds terrecht bij de wachtdienst van uw regio. Dit kan op het nummer 1733.

Bel bij levensbedreigende situaties het noodnummer 112.